Eşti aici

Instruire CJI: „Reporterul și cameramanul – cum facem echipă bună în teren”

19 Noiembrie 2019
2101 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță înregistrarea la instruirea pe tema „Reporterul și cameramanul – cum facem echipă bună în teren”, care va avea loc pe 7-8 decembrie 2019 la Chișinău.

La training sunt invitați să participe echipe de reporteri și cameramani care activează în instituții media din Republica Moldova și sunt interesați să faciliteze colaborarea dintre ei în procesul de realizare a reportajelor și investigațiilor video sau a transmisiunilor live.

Instruirea va fi susținută de doi profesioniști în domeniu:

Andrei Captarenco – producător la Digi24 HD, București, România. Anterior, a activat în cadrul Euronews, ProTV Chișinău și București, Antena 3. Are experiență în calitate de cameraman și producător de emisiuni. A realizat transmisiuni live de la atentatul terorist din timpul spectacolului Nord-Ost din Moscova (2002), de la accidentul aviatic de la Smolensk (2010), din timpul vizitei Papei Francisc la București (2016).

Cătălin Bălan – producător, scenarist, cameraman, reporter la Casa de producție BA DA Media din București, România. Jurnalist cu 13 ani de experiență, dintre care 10 ani în televiziune (Digi24 TV și ProTV București), specializat pe domeniile: energie, economie, asigurări, financiar-bancar, industrie, transporturi, companii, auto, retail.

În cadrul trainingului, reporterii și cameramanii vor fi instruiți cum să documenteze împreună un subiect, cum să discute planul de filmare, cum să stabilească abordarea editorială și cum să colaboreze eficient în teren în calitate de coautori al produsului final.

De asemenea, participanții vor viziona diverse materiale jurnalistice și vor analiza împreună elementele vizuale care diferențiază o știre bună de una mediocră, vor afla cum să ilustreze o investigație în care există multă informație și puține sincroane sau vor învăța cum să gestioneze situațiile concrete de pe teren când reporterul și cameramanul au viziuni diferite.

Doritorii se pot înregistra expediind un mesaj de participare și CV-ul pe adresa comunicare@ijc.md. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 2 decembrie 2019. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe CJI, tel.: 022 213 652.

Numărul de locuri este limitat.

În procesul de selecție, CJI nu discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UKAid și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.