Eşti aici

Instruire CJI: „Presa, democrația și alegerile. De ce mass-media contează?”

27 Septembrie 2018
2131 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță înregistrarea la instruirea „Presa, democrația și alegerile. De ce mass-media contează?”, care va avea loc pe 4-5 octombrie 2018.

La training sunt invitați să participe jurnaliști care abordează subiecte cu tematică electorală, vor reflecta următoarele campanii electorale sau care vor să se specializeze în acest domeniu.
 
În cadrul instruirii jurnaliștii vor aborda subiecte precum:

  • Legislația internațională privind libertatea de exprimare;
  • Bune practici și standarde profesionale în reflectarea campaniilor electorale;
  • Monitorizarea mass-mediei care reflectă campaniile electorale: care indicatori trebuie respectați; 
  • Cum prezentăm candidații electorali interesant și echidistant;
  • Cum folosim corect rețelele de socializare în alegeri;
  • Cum identificăm noi abordări și subiecte care țin de interesul public în cadrul campaniilor electorale;
  • Cum „să uităm” de preferințele politice pe perioada alegerilor. 
În calitate de instructor participanții îl vor avea pe Giuseppe Milazzo, expert media, cercetător în cadrul Institutului de Cercetări Științifice „Osservatorio di Pavia”, Italia. Giuseppe Milazzo a gestionat mai multe proiecte de comunicare, în special referitoare la metodologia cercetării sociale, analiza statistică, respectarea pluralismului politic și social de către mass-media. Este implicat în procesul de monitorizare a alegerilor, precum și în diverse activități de formare.
 
Despre experiența locală privind comportamentul presei în cadrul campaniilor electorale va vorbi Nadine Gogu, directoare executivă a CJI. 
 
Trainingul va avea loc în afara Capitalei. Doritorii se pot înregistra completând acest formular online: https://goo.gl/eWafdS
Pentru a vă asigura un loc în cadrul instruirii vă încurajăm să vă înregistrați din timp.
Termenul-limită de înregistrare este 01 octombrie 2018.

Pentru detalii o puteți contacta pe Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe în cadrul CJI. Telefon: 022 213 652, e-mail: comunicare@ijc.md.

În procesul de selecție, CJI  nu  discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews.