Eşti aici

Facebook a început sa testeze ascunderea numărului de like-uri

27 Septembrie 2019
602 afişări
Facebook a început să testeze ascunderea numărului de like-uri la postari, pentru a vedea ce efect are asupra oamenilor și cum se schimbă exprimarea acestora în cadrul rețelei, scrie ziare.com.

După ce vreme de mai multe luni a testat formele și mijloacele tehnice prin care ar fi mai bine să realizeze această modificare, Facebook a început testele propriu-zise direct în cadrul rețelei sociale.

Astfel, pentru început doar în Australia, Facebook nu mai afișează sub postari numărul de like-uri.

Utilizatorii pot vedea sub postari un text de genul "Lui X și altor persoane le-a plăcut această postare", X fiind aici unul dintre prieteni.

Un click pe acest text va deschide o fereastră, ca și până acum, unde poate fi văzută lista cu toți oamenii care au dat like. Aici, dacă ține neapărat, utilizatorul poate număra manual, pentru a vedea câte like-uri a primit.

Ascunderea numărului de like-uri pe Facebook vine la puțin timp după ce un test similar a început să fie derulat și pe Instagram. În acest caz, testul este limitat la nivelul Canadei.

Testarea ascunderii numărului de like-uri atât pe Instagram, cât și pe Facebook arată cât de serioasă este compania americană legat de acest aspect și că, în funcție și de rezultatele testului, sunt șanse mari ca aceasta să devină o nouă normă.

Oficial, Facebook spune că face acest lucru pentru ca oamenii să se simtă mai bine fără presiunea succesului propriilor postari. Fără această presiune, compania americană speră ca utilizatorilor să le vină mai ușor să posteze și, astfel, să crească numărul postarilor.