Eşti aici

(DOC) Procuratura a respins demersul lui Dorin Chirtoacă privind cazul Ceaika: Nu este în competența organului de drept

11 Martie 2020
1723 de afişări
Procuratura a respins demersul liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, privind investigarea preluării a două posturi TV de către cetățeanul rus Igor Ceaika și rolul președintelui Igor Dodon în această tranzacție. Potrivit unui răspuns oficial pentru Media Azi, examinarea demersului nu se află în competența procurorilor. 

În documentul semnat de procurorul Ghenadie Pîrlii se spune că plângerea lui Chirtoacă, cu privirea la investigarea afirmațiilor șefului statului privind vânzarea-cumpărarea posturilor Accent TV și Primul în Moldova, „nu întrunește condițiile de formă și conținut prevăzute de Codul de procedură penală pentru a fi examinat în ordine procesual-penală, iar soluționarea aspectelor semnalate exced funcțiile Procuraturii, fapt despre care a fost informat autorul demersului”.

Dorin Chirtoacă a solicitat Procuraturii Generale, încă la începutul lunii ianuarie, să investigheze modul în care milionarul rus Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general al Federației Ruse Iurie Ceaika, a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, și care gestionează portalurile mail.ru și ok.ru în țara noastră. Președintele PL a dorit să știe și care este rolul președintelui Igor Dodon în această tranzacție, făcând trimitere la declarația din 26 decembrie a șefului statului, care a spus că postul Primul în Moldova va avea în curând proprietari din Federația Rusă.