Eşti aici

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya

14 Decembrie 2018
226 de afişări
Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România, scrie evz.ro.

Decizia a fost luată după aproximativ un sfert de oră de deliberări, având în vedere că şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se opune extrădării jurnalistului. ”Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiţia nu funcţionează. Cadrele didactice şi jurnaliştii sunt o ţintă pentru autorităţile de acolo”, a declarat jurnalistul turc Kamil Demirkaya la puțin timp după ce autoritățile turce au cerut extrădarea sa.

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România', fost director general al ziarului 'Zaman Bulgaria', a fost ridicat de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan. Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru 'Zaman România', având un permis de şedere temporară. În luna noiembrie 2018, şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare. La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen.