Eşti aici

Continuă admiterea la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

08 Aprilie 2014
2690 de afişări

Doritorii de a se înscrie la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) pot depune dosarele până la 11 aprilie curent. Studiile sunt la zi şi implică frecvență obligatorie. 

Printre principalele cursuri predate se numără: Scrierea ştirilor, Jurnalismul radio-TV, Legislația şi etica mass-media, Jurnalismul online, Jurnalismul de investigație, Jurnalismul economic şi de afaceri, Fotojurnalismul, Managementul mass-media ş.a.
 
Corpul didactic al ŞSAJ este format din jurnaliști notorii din Moldova, precum şi instructori din străinătate. Şcoala asigură studenţii cu echipament tehnic pentru cursurile foto, video şi radio, precum şi cu alte materiale necesare pentru deprinderea unor abilităţi practice în domeniul jurnalismului.
 
La ŞSAJ sunt admise persoane cu studii superioare în diverse domenii (științe socio-umane, tehnice, arte, medicină ş.a.). Selectarea candidaţilor se va face în baza dosarului, care va cuprinde:
- CV
- Formular (descarcă de pe site-ul www.scoaladejurnalism.md)
- Scrisoare de motivare
- Trei materiale jurnalistice (nu este obligatoriu ca acestea să fi fost publicate anterior)
- Două recomandări
- Copia diplomei de studii superioare (absolvenții promoției 2014 pot prezenta un certificat de la facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii)
- Copia buletinului de identitate.
 
Anul de studii durează zece luni, studiile se fac în regim cu taxă, care se achită în trei tranșe. Cei mai buni studenți beneficiază de burse, scutirea de taxa de studii sau reduceri la taxa de școlarizare în timpul anului de studii. Pentru anul de studii 2014-2015 se preconizează înscrierea a circa 20 de tineri.
 
Admiterea persoanelor selectate se va face în baza dosarului depus, a unui test în scris şi a unui interviu. Data limită de depunere a dosarelor este 11 aprilie 2014, ora 18.00. Dosarele se depun la adresa: Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et.3, Tel.: (022) 92 94 40, e-mail: ibuzenco@scoaladejurnalism.md, consultant@ijc.md.
 
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CIJ), iniţiat în colaborare cu Şcoala de Jurnalism a Universităţii din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor cu sediul la Paris (Franţa).  Concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliștilor, ŞSAJ a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale în jurnalism practicate în Europa şi Statele Unite ale Americii.
 
Pentru mai multe detalii, accesaţi www.scoaladejurnalism.md