Eşti aici

Concurs pentru jurnaliștii din R. Moldova

13 Noiembrie 2014
3014 afişări
În cadrul programului ”Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europa, lansăm un concurs pentru jurnaliștii din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii materialelor video ce țin de tematica asocierii R. Moldova cu Uniunea Europeană.

Cel puțin 5 jurnaliști vor fi selectați pentru a produce materiale televizate de 10-20 de minute despre Uniunea Europeană, cu accent pe exemple concrete ale impactului cooperării cu UE și a relațiilor internaționale ce afectează țara și populația. Jurnaliștii selectați pot fi de la ziar, radio,TV sau on-line și e preferabil să aibă o minimă experiență de lucru cu imaginea video.

Materialele video vor fi produse cu ajutorul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI - www.reporterdegarda.md) și vor fi difuzate  la postul public de televiziune Moldova 1 și la alte posturi TV din republică. Jurnaliștii selectați își vor asuma responsabilitatea de a scrie/produce ulterior încă 4 materiale  despre apropierea R. Moldova de UE, ce vor fi publicate în presa scrisă,  la radio sau on-line.
 
Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV, precum și deplasările jurnaliștilor la Chișinău vor fi acoperite de program. De asemenea participanții vor primi un onorariu variind de la 800 la 1750 de MDL pentru materialul TV realizat, în funcție de gradul lor de implicare. Cele mai bune materiale publicate după reportajul TV vor fi premiate.
 
IREX îi încurajează  pe jurnaliștii vorbitori de limbă rusă să participe la acest concurs.
  
Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și formularul de aplicare Danielei Galai, Coordonator de program la dgalai@irexeurope.eu până pe data de 24 noiembrie.

Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela la 068684220 sau 022/22.29.92 sau pe Alina Radu la nr. de tel: 022/23.44.38 și alinaradu.zdg@gmail.com. Doar cadidații selectați vor fi contactați.
  
Formular de participare
  
IREX Europa est o oranizație non guvernamentala, non profit ce oferă programme inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente , stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste  și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: www.irex-europe.fr.
 

Foto: http://lolzmonster.com