Eşti aici

CJI organizează o instruire în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de gimnaziu

03 Septembrie 2020
401 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de gimnaziu care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației media. Instruirea va avea loc în format online în perioada 18-20 septembrie 2020.

Programul de formare are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta gimnazială, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat manuale pentru treapta gimnazială, disponibile și în limba rusă. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu, una dintre autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta de gimnaziu, și de jurnalistul Dumitru Stoianov.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media în clasa VII-VIII.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 16 septembrie 2020. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa vtataru@ijc.md

Persoana de contact: Victoria Tataru, asistentă de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.