Eşti aici

CJI a lansat jocul interactiv „MediaErudit”

06 Martie 2017
653 de afişări
Te-ai întrebat vreodată cum să e să fii în pielea unui producător de televiziune? Dar în cea a unui reporter de radio? Și ce crezi că face, ziua întreagă, redactorul-șef al unui ziar? Acum ai ocazia să testezi toate aceste meserii pe propria piele!

Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat vineri, 3 martie, jocul interactiv „MediaErudit”, care se adresează consumatorilor de media din toată țara.
Jocul conține nouă etape/teme. Primele niveluri vor testa cunoștințele generale despre media și despre istoria presei ale participanților, după care, înaintând, ei vor putea crea o emisiune TV, un reportaj radio sau un material multimedia.

„MediaErudit” poate fi accesat pe Mediacritica, portalul lansat de CJI acum un an și al cărui scop este dezvoltarea gândirii critice și combaterea falsurilor din presă. Jocul este unul instructiv și îi ajută pe consumatorii de media să afle, de o manieră interactivă, mai multe detalii despre media și cum funcționează aceasta.
_________________

Acest joc a fost realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul Campaniei media împotriva informației false și tendențioase STOP FALS!, desfășurată de Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația VIP a Telejurnaliștilor Independenți din Moldova (ATVJI).