Eşti aici

CJI anunță două instruiri în domeniul educației media pentru clasele primare și gimnaziale

07 Februarie 2019
586 de afişări
 
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și profesorii la două training-uri în domeniul educației pentru media, care îi vor ajuta în predarea acestui curs opțional în clasele III-IV și, respectiv, VII-VIII.

Instruirile vor avea loc la Chişinău, în perioada 1 - 3 martie 2019, pentru învățătorii de la treapta primară, și în perioada 22 - 24 martie 2019 pentru profesorii de la treapta gimnazială.
 
Programele de formare au drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treptele primară și gimnazială, fiind elaborate de CJI și aprobate de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat, cu susținerea Deutsche Welle Akademie, două manuale – pentru clasele III-IV și VII-VIII. Scopul acestora este de a cultiva gândirea critică a elevilor și a spori gradul de înțelegere și utilizare a media de către ei, pentru a deveni consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grâu, consultant superior la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

La program se pot înscrie cadrele didactice care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în anul de studii 2019-2020 în clasele III-IV; VII-VIII.

Activitățile se vor desfășura în limba română. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 24 februarie 2019. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de participare (vă rugăm să specificați clasa la care predați), cu menționarea perioadei de instruire pentru care optează: 1-3 martie (treapta primară) sau 22-24 martie (treapta gimnazială), la adresa comunicare@ijc.md

Pentru informaţii suplimentare apelaţi la 022 213 652, persoană de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Consolidarea  libertății de opinie în Republica Moldova", cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania.