Eşti aici

Cererea Nataliei Morari împotriva TV8 urmează a fi examinată de instanța de judecată

21 Octombrie 2021
783 de afişări
Cererea Nataliei Morari împotriva Asociației Obștești Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie pentru TV8, va fi examinată de prima instanță, după ce inițial nu i s-a dat curs. Potrivit TV8, jurnalista vrea să revină în funcția de membră a asociației.

Potrivit datelor instanțelor de judecată, solicitarea Nataliei Morari a fost înregistrată pe 11 octombrie. Anterior, la rubrica privind statutul dosarul apărea informația că magistrații nu au dat curs cererii jurnalistei. Din 20 octombrie, site-ul instanței arată însă că dosarul este în examinare.

Pe 18 octombrie, postul TV8 a emis o declarație în care a anunțat că Media Alternativă a fost atacată în judecată de către Natalia Morari. Jurnalista și-a acționat foștii colegi în instanță după ce se răzgândise în legătură cu cererea privind retragerea din asociația obștească, în contextul anunțului că Veaceslav Platon este tatăl fiului său. Potrivit TV8, cererea a fost semnată pe 20 septembrie, „urmare a unei discuții interne”. Peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii. Reprezentanții TV8 susțin că Natalia Morari pretinde că ar fi scris cererea de retragere din asociație în condiții „de presiune psihologică și șantaj”, lucru respins de Asociația Media Alternativă.

Totodată, pe site-ul instanțelor de judecată mai figurează două dosare, din 13 octombrie și 20 octombrie, din partea Cristinei Guțu împotriva Media Alternativă, privind anularea actelor și contractelor. Cristina Guțu este ruda Nataliei Morari și cofondatoarea Asociației Media Alternativa. 

Jurnalista Natalia Morari a anunțat pe 8 septembrie, pe pagina sa de Facebook, că se retrage „temporar” din Consiliul de administrare al TV8 drept urmare a unor presupuse acțiuni de șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Jurnalista a invocat că pretinsele constrângeri au parvenit în contextul în care omul de afaceri Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Serviciul de Informații și Securitate a precizat că  s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei. Ulterior, ea a fost văzută de internauți la Londra, alături de Veaceslav Platon.

UPDATE: Pe 21 octombrie, Natalia Morari a publicat pe pagina personală de Facebook o postare cu privire la plângerea împotriva Media Alternativă. „Eu îmi voi apăra dreptul de a rămâne printre fondatorii TV8 și nu voi permite preluarea postului prin scoaterea mea ilegală din televiziunea pe care am creat-o, din simplul motiv că cineva nu este de acord cu alegerile care țin exclusiv de viața mea personală”, a scris Natalia Morari.

Cristina Guțu a publicat și ea o postare la subiect pe pagina personală de Facebook, precizând că nu susține declarația TV8 în care este vizată Natalia Morari. „Vreau să aflați de la mine ca în calitate de membră a Asociației, in contextul ultimilor evenimente, am contestat în instanță de judecată unele decizii ale Adunării Generale extraordinare a Asociației Obștești “Media Alternativă”pe care le consider ilegale”, a scris Cristina Guțu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.
 

Sursa foto: TV8