Eşti aici

Campanie de suţinere a jurnalismului de investigaţie şi a accesului la informaţie

26 Ianuarie 2017
4044 de afişări
Jurnaliştii de investigaţie şi organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldova semnalează cu îngrijorare cazurile tot mai frecvente de intimidare a jurnaliştilor care realizează investigaţii bine documentate pe subiecte de interes public major şi de blocare a accesului la informatie în baza unor interpretări eronate şi abuzive ale legii privind protecţia datelor cu caracter personal.

În semn de solidaritate cu colegii care realizează investigaţii jurnalistice profesioniste, organizaţiile neguvernamentale lansează o campanie de susţinere a jurnalismului de investigaţie şi a accesului la informaţie. În cadrul acestei campanii vor fi organizate mai multe activităţi, inclusiv cluburi de presă, o conferinţă cu participarea experţilor din ţară şi de peste hotare ș.a. Toate instituţiile mass-media sunt încurajate să participe în această campanie şi să publice bannerul ataşat.

Totodată, autoritățile publice sunt chemate să interpreteze și să aplice legea privind protecția datelor cu caracter personal în mod rezonabil și în conformitate cu standardele europene.