Eşti aici

Alina Radu, directoarea ZdG, a fost premiată de către Fundația pentru Libertate și Drepturile Omului

19 Noiembrie 2020
332 de afişări
Alina Radu, directoarea ZdG, a fost premiată la 18 noiembrie 2020 de către Fundația pentru Libertate și Drepturile Omului cu sediul în orașul Berna, Elveția, scrie zdg.md. Premiul i-a fost acordat pentru contribuția sa de durată la dezvoltarea jurnalismului de investigație, lupta împotriva corupției și promovarea drepturilor omului.  Publicația notează că este pentru prima dată când acest premiu este acordat unei personalități din Republica Moldova.

Acest premiu este acordat de regulă o dată la doi ani ca un tribut adus unor remarcabili militanți pentru drepturile omului și pentru libertățile umane. Printre aceștia sunt activiști ai drepturilor omului, activiști pentru pace, jurnaliști, artiști, activiști civici, judecători, filosofi sau persoane religioase care își dedică viața în serviciul libertății și drepturilor omului.

În anii anteriori de acest premiu au beneficiat personalități din Elveția, Italia, Germania, Canada dar și regiuni cu democrații în devenire cum ar fi Sudan, regiunea Cecenă a Federației Ruse, Bosnia și Herțegovina. 

Premiul se acordă începând cu anul 1973 și până în prezent 27 de persoane au fost premiate, printre care Zahira Camal, Dalai Lama, Zenta Maurina, Boutros-Boutros Ghali. 

Sursa foto: freiheit-und-menschenrechte.ch