Eşti aici

​Plahotniuc a adus Publika FM și Muz FM „sub umbrela” companiei GMG

10 Mai 2019
484 de afişări
Compania General Media Group (GMG), care aparține liderului democrat Vlad Plahotniuc, a anunțat că a „absorbit” sau reorganizat prin fuziune compania Radio Media Group, care a deținut licențe de emisie pentru posturile de radio Publika FM și Muz FM, scrie mold-street.com. Radio Media Group, la fel, este proprietatea lui Plahotniuc. Astfel, cele două posturi de radio se vor regăsi sub umbrela unei singure companii GMG, care deține licențe de emisie pentru posturile de televiziune Prime TV și Publika TV.

GMG a informat Consiliul Audiovizualului (CA), pe 26 martie, că s-a reorganizat prin fuziune (absorbție), în calitate de persoană absorbantă, devenind succesorul drepturilor și obligațiilor Radio Media Group și a solicitat reperfectarea licențelor. GMG a mai anunțat, de asemenea, că își asumă toate drepturile patrimoniale și nepatrimoniale ale întreprinderii absorbite. 

CA a admis cererea de reperfectare a licențelor de emisie pentru Publika FM și Muz FM, prin schimbarea datelor privind deținătorii licențelor de la Radio Media Group în GMG, prin vot unanim, în cadrul ședinței din 25 aprilie. 

Anterior, organizații internaționale, cum ar fi Reporteri fără Frontiere, atrăgeau atenția asupra pericolelor pe care le prezintă asupra pluralismului mediatic fenomenul concentrării proprietăților din media în Republica Moldova.

Potrivit legislației, o persoană fizică poate fi proprietar beneficiar la cel mult 2 servicii de televiziune și la cel mult 2 servicii de radiodifuziune sonoră.