Eşti aici

​Jurnalista Sorina Ștefârță, numită purtătoare de cuvânt a președintei Maia Sandu

11 Ianuarie 2021
889 de afişări
Jurnalista și comunicatoarea Sorina Ștefârță este noua purtătoare de cuvânt a Președinției. Decretul privind numirea consilierei președintei Republicii Moldova în domeniul comunicării publice a fost semnat de Maia Sandu pe 11 ianuarie. 

Sorina Ștefârță a făcut facultatea de Jurnalism și comunicare la Universitatea de Stat din Moldova, între anii 1990-1995, după care la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (1996-1998).

Și-a început cariera în calitate de reporter în cadrul publicației Flux, în 1995, unde a lucrat timp de șase ani. Între 2001 și 2012 a fost redactor-șef coordonator al cotidianului  Timpul, după care editorialistă la Ziarul Național. În cadrul unui proiect al Asociației Presei Independente, a editat suplimentul „Obiectiv European”.

Între 2014-2015, Ștefârță a fost consultantă pe comunicare la Cancelaria de Stat, în Guvernul Leancă. Ulterior, timp de patru ani, a ocupat funcția de directoare a Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Anterior, funcția de secretar de presă al președintelui Republicii Moldova era deținută de către Carmena Lupei.