Eşti aici

​Google a semnat un acord cu o companie australiană de presă prin care va plăti pentru a găzdui conținutul de știri

15 Februarie 2021
164 de afişări
Compania Google a semnat un acord cu o companie australiană de presă, prin care gigantul tehnologic va plăti pentru a găzdui conținut de știri. Acordul este primul dintr-o serie de astfel de înțelegeri pe care Google urmează să le semneze în contextul unei viitoare legislații locale care va obliga marile companii tehnologice să plătească pentru a găzdui conținut de informații de știri australiene, scrie romania-actualitati.ro.

BBC menționează că Australia va deveni, prin această legislație, prima țară din lume care forțează marile companii tehnologice să plătească pentru conținut de știri.

Google a anunțat că legea nu este practică, însă, într-o aparentă cedare a poziției, a convenit un acord cu șapte organisme de presă, înțelegere care prevede plata anuală a sumei de 23 de milioane de dolari.

Guvernul australian a anunțat că acordul cu Facebook este foarte aproape de a fi finalizat, în contextul în care veniturile din publicitate au scăzut.

Companiile tradiționale de presă s-au plâns ani la rând că platformele de social media au profitat de informațiile de presă fără însă a plăti pentru acel conținut.