Eşti aici

Învățătorii sunt invitați la un curs de educație pentru media

19 Martie 2018
3943 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii la un  program de instruire în domeniul educației pentru media, în urma căruia vor putea preda opțional acest curs.

Instruirea va avea loc la Chișinău, perioada 20-22 aprilie 2018.

Programul de formare se va realiza în baza curriculei și a auxiliarului pentru pilotarea cursului opțional de educație pentru media. Scopul acestor formări este de a crește gradul de înțelegere și utilizare rațională a media de către elevi, de a forma un cetățean-consumator de media avizat și responsabil prin formarea competenței socioculturale de cunoaștere / înțelegere și apreciere a valorilor, normelor sociale transmise de media. Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în Filologie, conf. univ., UPS ”Ion Creangă” și Natalia Grâu  consultant superior la Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

La program se pot înscrie învățători care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în anul de studii 2018-2019 pentru clasele a III-a și a IV-a. Pentru vorbitorii de limba rusă va fi asigurată traducere.

Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de către organizatori. Numărul de locuri disponibile este limitat, din acest considerent, participanții vor fi acceptați în ordinea înscrierii.

Persoanele interesate se vor putea înregistra la program până pe data de 12 aprilie. Cei interesați trebuie să trimită dosarul de participare, care va include: CV-ul cu un mesaj de participare (vă rugăm să specificați clasa la care predați) la adresa coordonator@ijc.md
Pentru informații suplimentare apelați la nr. (022) 213 652, persoană de contact: Rodica Catareu, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

CJI a lansat curricula pentru cursul opțional de educație pentru media în 2017. În același an, au fost instruite 53 de cadre didactice care predau la treapta primară. La moment, în aproape 30 de școli au loc lecții de educație pentru media, în baza auxiliarului oferit gratuit de către Centrul pentru Jurnalism Independent.

Activitatea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei la Chișinău.