Eşti aici

Cine sunt inamicii presei?

Libertatea presei este o componentă esențială a unei democrații sănătoase, iar atunci când persoanele care dețin o funcție publică nu înțeleg acest lucru, ele trebuie taxate.
La rubrica „Inamicii presei” vom prezenta cazurile în care persoane cu o funcție publică - fie că sunt din Republica Moldova, fie din străinătate - vor intimida reprezentanții mass-media printr-un limbaj licențios, un comportament violent sau le vor îngrădi accesul la informare și la libertatea de exprimare.

Nicolae Ciubuc

20 Februarie 2020
Nicolae Ciubuc
Deputat, vicepreședinte al PDM
Moldova
„Păi voi îi țineți pantalonii.”
Română
Deputatul Nicolae Ciubuc, vicepreședinte al Partidului Democrat, a întrebat-o, pe 19 februarie, pe Oxana Bodnar de la Publika TV: „Ce face Candu?” [Andrian Candu, deputat PD, ex-președinte al Parlamentului, n.r.]. Întrebarea a fost adresată în ziua în care un grup de șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat și pleacă din formațiune. După ce reportera i-a dat de înțeles că nu are de unde să știe, Ciubuc i-a replicat nejustificat: „Păi voi îi țineți pantalonii.”