Eşti aici

Premiul Fundației Thomson pentru tineri jurnaliști din țări în curs de dezvoltare, la prima ediție

Jurnaliștii sub 30 de ani care lucrează în state al căror PIB nu depășește $20.000 pe cap de locuitor sunt eligibili pentru un nou premiu sponsorizat de Fundația Thomson în cadrul Premiilor Asociației Presei Străine din Marea Britanie.

Tinerii trebuie să își desfășoare activitatea într-un stat în curs de dezvoltare, catalogat astfel în Index-ul Băncii Mondiale din 2012.
Fiecare candidat trebuie să depună un portofoliu cu trei articole, publicate cu cel mult un an înaintea termenului limită pentru înscriere, 18 septembrie. Materialele trimise pot fi în orice format: print, audio, video, multimedia sau o combinație dintre acestea. Dimensiunea maximă a fiecărui produs în parte trebuie să fie 100 Mb.

Concurenții trebuie să-și anunțe intenția de a participa la concurs trimițând un e-mail la awardfpa@thomsonfoundation.org, după care vor primi instrucțiuni pentru a-și introduce materialele într-un Dropbox. Articolele sau reportajele trebuie însoțite de un rezumat de 600 de cuvinte în care este prezentat fiecare material în parte, inclusiv impactul pe care l-a avut publicarea acestuia în țara respectivă.

Produsele din portofoliu pot fi în orice limbă, însă trebuie însoțite de o traducere în engleză dacă nu au fost realizate în această limbă. Fiecare participant trebuie să depună și o scrisoare de la editorul care îi supraveghează, cu antetul companiei, pentru a confirma locul de muncă al jurnalistului și autenticitatea materialelor trimise. În cazul jurnaliștilor freelance, se acceptă o scrisoare a editorului care a publicat din materialele prezentate de concurent sau a unui profesor de jurnalism care este familiar cu munca acestuia.

Toate articolele și reportajele intrate în competiție vor fi verificate de membrii comisiei, astfel că jurnaliștii care au plagiat vor fi descalificați automat.

 Premiul vizează munca individuală, însă în cazul în care o persoană depune un proiect realizat în echipă, trebuie să explice cât se poate de clar în ce măsură a contribuit la acel proiect, care este aportul lor creativ. Afirmațiile făcute de jurnaliști în acest ultim caz trebuie însoțite de o altă scrisoare de la editor, confirmând cele prezentate.

În urma selecției, trei finaliști vor ajunge la Londra, unde vor petrece două nopți vizitând orașul și vor merge la gala premiilor, care va avea loc la hotelul Sheraton Park, pe 19 noiembrie. La ceremonie vor participa jurnaliști nominalizați și personalități din mass-media internațională.
Pentru mai multe detalii despre premiu accesați http://www.thomsonfoundation.org/young-journalist-award

Sursa foto: http://www.thomsonfoundation.org