Eşti aici

Stagiu de instruire în Germania pentru tineri jurnaliști, oferit de Fundația Robert Bosch

13 Septembrie 2013
3543 de afişări

Reprezentanții Fundației Robert Bosch, în colaborare cu Şcoala de Jurnalism din Berlin, invită tineri jurnalişti din Europa Centrală şi de Est la un program de instruire cu durata de trei luni în Germania, potrivit unui comunicat de presă al fundației. La program pot participa jurnalişti din Belarus, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Republica Moldova, România, Slovenia, Ucraina, Ungaria precum şi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Cursurile au loc între 1 martie și 31 mai 2014 și se desfășoară la Berlin. În prima lună, tinerii vor învăța despre Germania, relațiile dintre țări și perspectivele comune în interiorul, respectiv faţă de Uniunea Europeană. Ei vor participa la discuţii, cursuri, precum şi întâlniri „la faţa locului“. În următoarele două luni cursanții vor face practică – în funcţie de opţiune, aptitudini şi ofertă – într-o redacţie de presă scrisă, televiziune sau radio din capitala germană.

Jurnaliștii se vor familiariza cu mediul de lucru al colegilor din Germania şi vor avea ocazia să fie corespondenți externi, pe o perioadă nedeterminată, ceea ce presupune că vor putea scrie articole sau realiza materiale atât pentru redacţia în cadrul căreia vor lucra în Berlin, cât şi pentru redacţia din România.

Participanţii la acest program beneficiază de:

  • o bursă lunară în valoare de 1.100 de euro
  • asistenţă din partea unui coordonator, jurnalist din redacţia-gazdă
  • sprijin în găsirea unei locuinţe

Condiţii de participare:

  • experienţă profesională în jurnalism
  • cunoştinţe avansate de limba germană

Informaţii despre documentele necesare candidaturii şi alte detalii despre program gasiţi pe site-ul: www.medien-mittler.de. Termenul limită de trimitere a documentelor este 1 noiembrie 2013. Interviurile pentru selecţie au loc la sfârşitul lunii noiembrie.