Eşti aici

Program de stagii pentru jurnaliştii din UTA Gagauz-Yeri şi regiunea transnistreană

04 Octombrie 2013
3980 de afişări

Chişinău, 4.10.2013 - În perioada noiembrie-decembrie 2013, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va da startul unui program de stagii pentru cinci jurnalişti din UTA Gagauz-Yeri şi cinci jurnalişti din regiunea transnistreană, în cadrul instituţiilor de presă din Chişinău şi din alte localităţi ale R. Moldova.
 
Stagiile sunt organizate pentru a oferi jurnaliştilor din aceste regiuni posibilitatea de a afla detalii despre activitatea colegilor lor de la diferite publicaţii print, posturi radio şi TV din Chişinău şi din regiuni. De asemenea, ele vor contribui la consolidarea relaţiilor de colaborare dintre mass-media şi jurnaliştii din diferite localităţi ale Moldovei.
 
În bază unui concurs, pentru I etapă vor fi selectaţi cinci beneficiari, care vor avea posibilitatea să lucreze timp de 1-2 săptămâni împreună cu colegii lor din mass-media din Chişinău sau dintr-o altă localitate din R. Moldova. Alţi cinci beneficiari vor fi selectaţi pentru a doua etapă a programului, ce va avea loc în perioada ianuarie-aprilie 2014. Stagiarii vor beneficia de burse care vor acoperi cheltuielile de cazare, hrană şi transport. 
 
La concurs pot participa tineri jurnalişti şi studenţi ai facultăţilor de jurnalism din UTA Gagauz-Yeri şi regiunea transnistreană. Doritorii de a participa la acest program trebuie să completeze formularul disponibil aici ( ro / ru ) şi să îl trimită la CJI până la 14 octombrie 2013.
 
Programul de stagii este parte componentă a proiectului „Promovarea drepturilor minorităților şi ale grupurilor marginalizate din regiunea transnistreană şi UTA Gagauz-Yeri prin intermediul mass-media” susţinut financiar de organizaţia Civil Rights Defenders din Suedia.
 
Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, vă rugăm să ne contactaţi la tel. (022) 213652, e-mail: coordоnatorATijcDOTmd; str. Şciusev 53, Chişinău.