Eşti aici

Jurnaliștii moldoveni sunt invitați de Ambasada Germană să viziteze proiecte nemțești

03 Septembrie 2013
4037 de afişări

Ambasada Germană invită jurnaliştii pe data de 11 septembrie să viziteze două proiecte realizate în cadrul programului de cooperare germană pentru dezvoltare. Aceștia vor vizita un microproiect numit „O meserie - şansa de viitor pentru copiii dezavantajaţi" la Centrul de Protecţie Socială a Copiilor, din orașul Străşeni. Pentru realizarea proiectului, Ambasada a pus la dispoziţie o sumă totală de 10.000 de euro.

Centrul din oraşul Străşeni oferă copiilor şi tinerilor care provin din familii social-vulnerabile posibilitatea de a-și găsi ocupații pentru timpul liber, dar şi asistenţă psihologică şi medicală. Prin astfel de acţiuni Ambasada Germană doreşte să contribuie la o instruire profesională mai eficientă în Republica Moldova.

Al doilea proiect implementat de către Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) este "Îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comunităţile din raionul Cahul". Cooperarea germană pentru dezvoltare include asistenţă tehnică (implementată de GIZ), precum şi microproiectele realizate cu sprijinul Ambasadei Germane.

Mai multe detalii aflaţi aici.

sursa foto: Ambasada Germaniei la Chișinău