Eşti aici

Instruire în jurnalismul de date deschise

15 August 2013
3932 de afişări

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunţă înscrierea jurnaliştilor şi a reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale la un curs de instruire axat pe utilizarea datelor deschise.
 
Cursul este format din 2 module, fiecare având o durată de 2 zile.
 
Participanţii vor învăţa să structureze şi să vizualizeze datele deschise, vor deprinde tehnici şi instrumente de realizare/prezentare a investigaţiilor  într-un format vizual dinamic, profesionist şi uşor de înţeles pentru publicul larg. Astfel, la finalul instruirii participanţii vor putea folosi datele ca sa obţină conţinut editorial necesar promovării controlului şi interesului public.
 
Cursul va fi  moderat de 3 experţi de la organizaţia RISE PROJECT din România.
 
Primul training  va avea loc în perioada 6-7 septembrie 2013, la Chişinău, iar al doilea –în octombrie. Participarea la ambele cursuri este obligatorie. Cheltuielile pentru cazare şi alimentare sunt acoperite de organizatori.
 
Doritorii de a participa la program sunt rugaţi să trimită formularul la adresa de e-mail: coordonatorATijcDOTmd până la 29 august  2013.
Participanţii vor fi selectaţi în bază de concurs.
 
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon – 0 22 213 652, Departamentul Instruire şi Comunicare.
 
Programul de instruire este organizat în cadrul proiectului  „Guvernare deschisă pentru o societate informată şi activă” implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, în perioada martie 2013 –martie 2014, la inițiativa și cu suportul financiar al Fundaţiei  Soros-Moldova în cadrul Programului Buna Guvernare.