Eşti aici

Curs intensiv în jurnalismul de date

23 Octombrie 2013
3765 de afişări

PNUD și Centrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Consiliul Național al Tinerilor din Moldova, MediaPoint, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), organizează un seminar pentru 30 de tineri jurnaliști, antreprenori și activiști în domeniul jurnalismului de date. Acesta va avea loc în perioada 22-23 noiembrie, potrivit Egov.md.

Vrei să cunoști cum poți extrage, analiza și vizualiza datele publice pentru a oferi istoriilor tale un impact mai mare? Aplică aici.

Pe parcursul a două zile, participanții vor afla despre data scraping and cleaning tools, instrumente de analiză și vizualizare, care pot contribui la extragerea și prezentarea istoriilor din date. De asemenea, ei vor participa la o expediție a datelor.

În era multitudinii de date, importanța în creștere a jurnalismului de date constă în abilitatea celor care îl practică să ofere context și claritate cititorilor, dar și să dezvăluie conexiunile ascunse în spatele conținutului digital.

Jurnalismul de date oferă o abordare diferită în participarea oamenilor și îi poate responsabiliza pe cei aflați la putere. În contextul creșterii volumului de date disponibile publicului și eforturilor recente în acest domeniu în Moldova, este mai important ca niciodată ca jurnaliștii să includă analiza datelor în activitatea lor.

Pentru informații suplimentare despre seminar, contactați: camilla.moncktonATundpDOTorg.

A se înlocui ”AT” cu ”@” și ”DOT”  cu ”.”

sursa foto: www.flickr.com/creativecommons