Eşti aici

Centrul Knight pentru Jurnalism organizează un training online pentru crearea infograficelor

19 Septembrie 2013
3463 de afişări

Centrul Knight pentru Jurnalism din SUA reia, la începutul lunii octombrie, unul din cele mai populare cursuri online ale sale: Introducere în Infografice și Vizualizarea Datelor, predat în limba engleză de instructorul Alberto Cairo. Cursul a ajuns la cea de-a treia ediție și va dura o lună (6 octombrie - 2 noiembrie), fiind gratuit și disponibil oricărei persoane care știe limba engleză, din orice țară, cu un computer conectat la internet, arată site-ul Knight.

Directorul fondator al Centrului Knight, Rosental Alves, a spus că acesta este al șaselea curs online organizat de instituție în acest an și că au fost instruite aproape 17.000 de persoane din toată lumea. "Este incredibil câtă cerere există pentru traininguri de jurnalism. Suntem încântați să oferim o nouă ediție a acestui curs popular, pe care atâția oameni l-au cerut", a mai spus Alves.

Instructorul cursului, Alberto Cairo, este un expert renumit internațional care a creat o programă unică pentru studenții săi. Lecțiile se vor concentra pe lucrul cu grafice în vederea comunicării și analizării datelor brute. Cursanții nu au nevoie de experiență în domeniu. Lista de lecturi, cursurile video și tutorialele disponibile asigură participanților obținerea abilităților necesare pentru a produce infografice atractive și simple aproape imediat, arată Centrul Knight. Participanții vor petrece aproximativ 4-6 ore pe săptămână la acest training. Cursul a fost creat pentru jurnaliști și designeri, însă persoane care lucrează în alte domenii sunt și ele binevenite.

Cairo predă la Școala de Comunicare a Universității Miami și a susținut mai multe cursuri online pentru Centrul Knight. El folosește, în cursurile predate, și anumite capitole din cartea sa, The Functional Art (n.r. Arta Funcțională). De asemenea, își utilizează contul de Twitter @AlbertCairo pentru a completa discuțiile legate de curs și în afara orelor de lucru.

Cursul Introducere în Infografice și Vizualizarea Datelor a fost primul training online al Centrului Knight, fiind lansat în octombrie 2012. Acesta a devenit rapid un curs extrem de popular pentru cei care practică jurnalismul online. Spre deosebire de majoritatea cursurilor online, care oferă doar clipuri video înregistrate și materiale de citit, cel al Centrului Knight pune accent pe o interacțiune cât mai mare între studenți și instructori.

Prima ediție a cursului a atras peste 2.000 de studenți și a avut un asemenea succes încât Centrul a decis să-l organizeze și pe viitor. În total, până în prezent, cursul a avut aproximativ 5.000 de studenți din 133 de țări, înregistrând cea mai mare audiență pentru un curs Knight.

Pentru a vă înscrie accesați linkul acesta.

sursa foto: www.twitter.com