Eşti aici

Riscuri legate de muncă pe şantierele de construcție

2118 afişări

Acest subiect de presă ne este sugerat de o informație, pe care am găsit-o pe una dintre rețelele de socializare. Autorul postării este îngrijorat de condițiile în care muncitorii lucrează pe șantierele de construcție.

Imaginile însoțitoare arată cum meșterii își pun viața în pericol, lucrând la mare înălțime: fără niciun fel de măsuri de protecție, fără echipament și fără instructaj.

Reproducem notițele autorului:
De câteva zile urmăresc acest tablou prin geamul de la birou. Nu mă uit mult şi nici tare lung de teamă să nu mă uit cumva rău şi să asist la o tragedie, Doamne fereşte. Băieţii ăştia lucrează la o înălţime de apr. 40 m. fără cască şi fără niciun fel de SIGURANŢĂ; aleargă vioi pe schela de cel mult un metru lăţime fără bară de protecţie; urcă şi coboară de la un etaj la altul agăţându-se doar cu mâinile de ţevi. Din cauză că nu ajungea, cel din imagine a urcat, se pare, pe câteva foi de penoplast care se puteau prăbuşi în orice moment de la etajul 14. KAMIKAZE, nu alta... Ştiu că mulţi vor zice că au experienţă, dar omul mai greşeşte, iar în cazul dat greşeala nu poate fi decât fatală. Şi-atunci cine răspunde???”.

Să mai adăugăm că pe lângă nerespectarea regulilor de securitate şi sănătate în muncă la șantierele de construcție, firmele de construcții adeseori eludează normele legale prin angajarea muncitorilor fără contracte de muncă. Ce riscă și ce câștigă muncitorii și angajatorii, în cazul dat?