Eşti aici

La CJI

Expoziția World Press Photo, vizionată de peste 2.000 de vizitatori la Chișinău
Iubitorii artei fotografice au avut rara ocazie de a contempla creațiile fotografice ale celor mai buni maeștri ai genului, reunite în cadrul expoziției World Press Photo, inaugurată pentru a doua oară la Chișinău. Evenimentul, organizat de Fundația World Press Photo din Olanda... mai multe
Centrul pentru Jurnalism Independent angajează director/directoare de proiect
Poziție: Director/directoare pentru Școala de Studii Avansate în Jurnalism (www.scoaladejurnalism.md), proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova.

Responsabilități:

Contractele de achiziții publice nu sunt secret de stat!
Întrebare: Am trimis unei instituții de stat o cerere de acces la informație prin care am solicitat niște copii ale contractelor de achiziții publice și am primit refuz cu precizarea că contractele sunt acte cu acces limitat și nu pot fi făcute publice. Ce prevede legea în acest... mai multe
ONG-urile de media condamnă atacurile verbale ale deputatului Savva în adresa unei jurnaliste de la Anticoruptie.md
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă atacurile verbale lansate de către deputatul socialist Oleg Savva în adresa jurnalistei Mariana Colun de la portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice. 
Anul 2018 pentru jurnaliștii din Republica Moldova, în 3 minute și 27 de secunde
Anul 2018 a fost unul complicat pentru presa independentă sau incomodă puterii, afirmă jurnaliști, cercetători media și o arată un video realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, prezentat la Gala anuală a Clubului de presă.

Jurnaliștii au... mai multe

World Press Photo 2018, categoria Sport, Singles: Imagini cât o mie de cuvinte
Categoria Sport nu a rămas în afara atenției nici în cadrul ediției 2018 a prestigioasei expoziții fotografice World Press Photo, care se află la Chișinău pentru a doua oară consecutiv.
 
Premiul I la această categorie i-a revenit... mai multe
Media Azi: Deficit de profesioniști pe piața media. De ce e atât de greu să găsești un jurnalist bun?
În ultimii ani, aproape toate instituțiile de presă din Republica Moldova se confruntă cu lipsa personalului, iar găsirea unor jurnaliști buni, care ar putea fi angajați, a devenit o adevărată provocare. Am putea vorbi, în context, despre o pierdere... mai multe
Expoziția World Press Photo 2018 dezvăluie o serie de provocări ale societății contemporane
Ediția din acest an a celei mai prestigioase expoziții fotografice la nivel mondial World Press Photo a adus la Chișinău o serie de fotografii impresionante, care dezvăluie un șir de probleme și provocări ale lumii contemporane.
 
Premiul I, categoria Mediu, Stories... mai multe