Eşti aici

Cinci jurnaliști vor pleca într-un turneu de presă în Polonia organizat de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova

În perioada 16-23 noiembrie, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM) va desfășura, proiectul Young Journalists on Tour – alternative living concepts. Acesta va avea loc în orașul Krzyżowa din Polonia, iar la eveniment vor putea lua parte și cinci persoane din Republica Moldova, datorită unui parteneriat între CTJM și Kreisau-Initiative e.V., Berlin.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, interesați de mass-media, cu experiență în scris și fotografiat fie la reviste școlare/studențești, fie în mass-media online (dar și cei care vor să se inițieze în astfel de domenii), sunt invitați să aplice pentru a participa la proiect. Ei trebuie să cunoască foarte bine limba engleză și să manifeste interes față de dezvoltarea sustenabilă. Trebuie să fie, de asemenea, dispuși să interacționeze cu reprezentanții altor culturi.

Evenimentul este organizat în colaborare cu parteneri din Germania, Polonia și Ucraina.

Proiectul va aborda probleme legate de dezvoltarea sustenabilă, precum ecologia, problemele culturale, condițiile de muncă și invențiile creative. Jurnaliștii selectați vor învăța și discuta timp de opt zile despre problemele sustenabilității. Ei își vor însuși tehnici pentru realizarea scrierea de articole și captarea imaginilor de presă relevante.

Schimbul de experienţă include două zile de lucru pe teren în Wroclaw şi în suburbii, unde tinerii vor observa conceptele alternative de viață în raport cu diferite provocări globale, luând în considerare dezvoltarea durabilă economică și socială. După aceste două zile, participanții se vor întoarce la Krzyżowa și vor scrie articole bazate pe rezultatele cercetărilor lor. Acestea vor fi publicate în mass-media online și în ziarele regionale selectate. 

Organizatorii vor acoperi cheltuielile de transport și acomodare, iar participanții vor plăti o sumă de 30 de euro pentru a li se asigura alimentația zilnică. Persoanele interesate pot trimite un CV și o scrisoare de intenție la adresa ctjmoldova@gmail.com până la 1 septembrie. Ulterior, numai persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu.

Persoana de contact:
Olga Cheptene
Coordonator al Departamenului Comunicare
ocheptene@gmail.com