Eşti aici

Campanie CJI: Pentru ordine și transparență în presă

05 Februarie 2015
1885 de afişări
Cetățeanul are dreptul să cunoască cine sunt proprietarii instituțiilor mass-media, pentru a putea alege conștient informația și a nu fi manipulat de patronii anonimi, care folosesc presa în propriile interese - acesta este mesajul unei noi producții video lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în susținerea campaniei pentru îmbunătățirea cadrului legal privind transparența proprietății mass-media.
 
CJI  precizează că, anterior, a remis în adresa Parlamentului / Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, spre examinare un set de propuneri de îmbunătățire a proiectului de lege nr. 240 privind modificarea şi completarea Codului audiovizualului ce ține de asigurarea transparenței proprietății mass-media, adoptat în primă lectură de legislativ pe data de 21 iulie 2014.
 
Propunerile au fost elaborate în rezultatul consultărilor și discuțiilor care au avut loc în cadrul unei mese rotunde, organizată de CJI.
 
 
Acest material video a fost realizat în cadrul proiectului Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Realizarea acestuia este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Opiniile exprimate aparțin Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.