You are here

INVITAȚIE: Lecție de jurnalism de la corespondentul special PRO TV București, Cătălin Radu Tănase

28 October 2019
1166 reads

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliștii din Republica Moldova la o discuție informală cu unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, Cătălin Radu Tănase.

Corespondentul special PRO TV București, care a făcut istorie în televiziunea de peste Prut, vine la Chișinău pentru a-și împărtăși din vasta experiență jurnalistică acumulată de-a lungul anilor, inclusiv în zonele „fierbinți”.

Cătălin Radu Tănase a devenit cunoscut datorită reportajelor și transmisiilor în direct din cele mai „fierbinți” zone de război, cum ar fi Cairo, Iran sau Kuwait, dar și din timpul calamităților naturale din România. A lucrat în cadrul mai multor instituții media din România, însă cea mai mare parte din activitatea sa jurnalistică a dedicat-o PRO TV București.

Cum este să fii jurnalist de televiziune și să relatezi din zone „fierbinți”, ce ar trebui să cunoască jurnaliștii care fac muncă de teren sau care sunt cele mai importante lecții pe care le-a învățat în cariera sa de jurnalist timp de mai bine de două decenii și jumătate?

Cătălin Radu Tănase va încerca să răspundă la aceste întrebări în cadrul întâlnirii informale care va avea loc vineri, 1 noiembrie 2019, între 18:00-20:00, în incinta Media Hub Moldova, Chișinău, str. Veronica Micle 1/1, et. 2.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să se înregistreze din timp, completând acest formular. CJI va selecta participanții în funcție de numărul de locuri disponibile.

Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UK Aid și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.